
Köpekler için Mangal Güvenli Mi?
Yaz mangalları çok eğlencelidir ve birçok köpek sosyalleşmeyi sever; düşen bir lokmayı kapma şansını da unutmamak gerekir. Ancak tüm bu eğlencenin yanı sıra, arka bahçedeki mangallar köpeğiniz için tehlike de yaratabilir. Havai fişekler , açık kapıla
Yaz mangalları çok eğlencelidir ve birçok köpek sosyalleşmeyi sever; düşen bir lokmayı kapma şansını da unutmamak gerekir.
Ancak tüm bu eğlencenin yanı sıra, arka bahçedeki mangallar köpeğiniz için tehlike de yaratabilir. Havai fişekler , açık kapılar veya kalabalıklar herhangi bir köpeğin kaçmasına neden olabilir ve insanlar için güvenli olan mangal yemekleri köpekler için her zaman güvenli olmayabilir.
1. Yiyecek ve içecekleri çocukların erişemeyeceği yerde saklayın
-
Yemek kaplarını örtün.
-
Köpeklere yasak bölgeler kurun.
-
Çöp kutunuzu evcil dostunuza uygun hale getirin
-
Mangal yağ toplama kovasına bir file kapak ekleyin.
-
Ziyaretçilere evcil hayvanlarınızı beslememeleri gerektiğini hatırlatın.
-
köpeğinizde boğulma belirtileri varsa (ağzını patisiyle açma, nefes almada zorluk çekme ve aşırı salya akıtma gibi) veya zehirli bir şey yediğini düşünüyorsanız, hemen acil bakım alın ve en yakın veterine başvurun
2. Köpeğiniz İçin Serin Bir Yer Ayarlayın ve Susuz Bırakamyın
aşırı sıcak gelmeyen günlerde bile, köpekler sınırsız gölge ve suya erişimleri olmadığında aşırı ısınabilirler.Köpeğinizin serin kalmasına yardımcı olmak için, köpeğinizin sınırsız su kaplarına veya köpek su çeşmelerine erişebileceği , gölgeli bir alan belirleyin veya köpeğinizi içeride tutun.
Köpekler terlemek yerine vücut ısılarını düzenlemek için nefes nefese kalırlar; ancak sıcak havalarda sadece nefes nefese kalmak her zaman yeterli değildir. Bir köpeğin vücut ısısı 39°C'yi (39°C) aştığında , şu uyarı işaretleriyle birlikte gelebilen ısı yorgunluğunun erken evrelerine girerler:
-
Aşırı nefes nefese kalma
-
Tükenmişlik
-
Zayıflık
-
Kas titremeleri
-
Kusma
-
İshal
Yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen harekete geçin; köpeğinizi gölgeye alın, su verin ve hemen veterinerinize başvurun.
3. Köpeğinizi Sıcak Yüzeylerden Uzak Tutun
Köpeğinizi asla sıcak bir ızgaranın, kamp ateşinin veya açık alevin yakınında gözetimsiz bırakmayın. Hızlı bir koklama bile köpekleri duman soluma veya termal (ısı) ve buhar yanıkları riskine sokabilir .
4. Güvenli Bir Bölge Oluşturun
Rutin değişiklikleri (yeni misafirler ve açık kapılar gibi) beklenmedik davranışları tetikleyebilir. Köpekler ayrıca havai fişek gibi yüksek seslerden ürkebilir ve stresli veya endişeli hissedebilirler .
-
Köpeğinizin sakin kalmasına yardımcı olmak için, köpeğinizin dinlenebileceği ve misafirlerin girip çıkamayacağı bir köşe gibi sessiz ve güvenli bir alan oluşturun .
-
Yemek pişirirken ve arkadaşlarınız ve ailenizle eğlenirken onları meşgul tutmak için onlara içi ödül ile doldurulmuş oyuncaklar sunabilrisiniz.
5. Kapıları, Kapıları ve Çitleri Güvenli Tutun ve Köpeğinizi Uygun Kimliklerle Donatın
-
Köpeğinize mikroçip taktırın ve bilgilerini güncel tutun.
-
Köpeğinizin tasmasına, üzerinde köpeğinizin adı ve telefon numaranızın yazılı olduğu tasma veya tasma ucu takın.
-
Köpeğinize bir GPS takip tasması takın
-
Misafirlerinize arkalarındaki kapıları kapatmalarını hatırlatın ve yakınlarına hatırlatıcı bir tabela asmayı düşünün.
Köpekler barbekü yemeği yiyebilir mi?
Özellikle köpeğinizin herhangi bir sağlık sorunu varsa, köpeğinize insan yemeği vermeden önce mutlaka veterinerinize danışın.
Yazın ızgarada pişirilen iki popüler yiyecek sosisli sandviç ve mısırdır . Her ikisi de köpekler için toksik olmasa da, bazı uyarıları vardır:
-
Sosisli sandviçler, yağ içeriği, boğulma riski ve içerdikleri toksik maddeler nedeniyle köpekler için kötü bir seçim olabilir.
-
Mısır, konserveden değil, koçandan çıkarılıp sade olarak servis edilmelidir.
Tamamen kaçınmanız gereken yiyeceklerden bazıları şunlardır:
-
Soğanlar
-
Sarımsak
-
Üzümler
-
Kemikler, etli veya etli olmayan
Köpeğinize ızgaradan bir şeyler vermekten kendinizi alamıyorsanız, köpekler için güvenli sebzeler pişirmeyi düşünebilirsiniz . Ancak en güvenli yaklaşım, köpeğinize barbekü yemeği vermemek ve konuklarınızdan da aynısını yapmalarını istemektir.
Köpekler ızgara et yiyebilir mi?
Köpeğinize ızgara et vermeden önce mutlaka veterinerinize danışın.
Yağlı et parçaları sindirim sorunlarına yol açabileceğinden servis etmekten kaçının. Ayrıca, etin baharat içermediğinden ve iyice pişirildiğinden emin olun.
Özel bir diyet uygulayan veya kalp hastalığı veya pankreatit gibi altta yatan sağlık sorunları olan köpeklerin ızgara et yemekten kaçınmaları gerekir.